Kul påskpyssel av toarullar

Kul påskpyssel av toarullar

Se till att spara toarullarna i vår så att du och familjen kan pyssla ihop dessa roliga påskpyssel med toarullar! Dessa toarulle-pyssel är enkla och roliga att göra för hela familjen. Varje toarulle får verkligen sin egna unika look och personlighet beroende på vem som gör den och vilka material ni väljer att använda!

Påskkaniner av toarullar

Till detta pyssel behöver man:

Steg 1

Måla toarullarna vita med akrylfärg. Ibland kan det behövas flera lager färg för att få dom helt vita. Vi föredrar att använda akrylfärg till att måla toarullar. 

Måla toarullarna vita

Steg 2

Klipp ut öron för kaninerna av vit kartong och klipp sedan samma form av det färgade kartongpappret. Variera mellan färgerna för att få flera olika roliga kaniner. Limma sedan på ögon på toarullen.  

klipp ut öron

Steg 3

Efter att du limmat på ögon på toarullarna tar du tre stycken piprensare och klipper till önskad längd. Vrid dessa kring varandra på mitten för att få till morrhåren.

morrhår av piprensare

Steg 4

Limma på morrhåren och en liten pompom som nos. Vi föredrar att använda limpistol för bästa resultat men ett starkt lim fungerar också. 

Nos av pompoms

Steg 5

Limma på öronen och måla en liten mun med den svarta pennan. Nu är kaninerna klara!

limma på öron
kaniner av toarullar enkelt pyssel

Slutresultatet! 

Om man vill göra kaninerna ännu mer personliga är det bara fantasin som sätter gränserna. Ett kul tips är att kanske limma på glitter eller använda glitterpennor för en lite roligare look på kaninerna!