Limpistol test – Vilken limpistol är bäst 2020?

Limpistol test – Vilken limpistol är bäst 2020?

Pyssla med limpistol

Denna limpistol från Cocraft är en perfekt hobby-limpistol för hemmet. Du kan använda den till alla dina pyssel men också för att fixa eller laga andra saker i hemmet. 

Den är otroligt prisvärd, lättanvänd och snygg vilket gör den till vår favorit limpistol 2020! Den är enkelt att använda för hela familjen såväl stora som små. 

Att använda limpistol – tänk på detta först

  • Fundera ut vad det är du ska limma först! Limmet torkar nämligen fort efter applicering någonstans. 
  • Var försiktig! Limmet kan bli väldigt varmt och är inte skönt att få på händerna eller någon annanstans på kroppen. 
  • Lämna inte små barn ensamma med limpistol. Det är ett elektriskt verktyg som kan orsaka stor skada om det inte används med försiktighet. Det finns barnanpassade limpistoler men barn bör ändå övervakas vid användning. 
  • Dra ur kontakten när du är färdig med limpistolen så att inte någon annan råkar använda den och spilla lim på sig själv eller på någon annan. 
  • Börja inte limma förren limpistolen uppnått korrekt värme. Oftast lyser det en grön lampa på limpistolen när den är tillräckligt uppvärmd. 

Vad är limpistol?

Många vana pysslare har ju stenkoll på vad en limpistol är och varför det är ett mycket effektivt verktyg när det kommer till pysslandet. Men Wimsan är ju här för att hjälpa även nybörjarpysslare!

En limpistol är precis som det låter, ett pistolliknande elektriskt verktyg som du kan använda för att fästa diverse material och saker i varandra med hjälp av limmet inuti den. Limpistoler finns i många olika modeller, storlekar och med olika temperaturer. Innan du införskaffar en limpistol bör du fundera på vad det är du ska använda den till och till vilka material. 

limpistol steg för steg

Hur funkar en limpistol?

Värmepistolen eller limpistolen som vi kallar den liknar ju ett vapen men laddas såklart inte med ammunition utan med stavar av lim i olika diametrar. Limpistolen i sig är gjord av en mycket värmebeständig plast och klarar därför av att smälta limmet utan att själv smälta. De flesta modeller räcker att man kopplar in med el-uttag och vissa har ett batteri inbyggt som behöver laddas. Allt beror på hur kraftfull värmepistolen är. 

På baksidan stoppar man in limpinnen och sedan värms limmet upp medans det pressas framåt i limpistolen, när det är varmt och smält kan man applicera det på den ytan där man vill limma något och sen vänta på att det torkar igen. Många limpistoler är väldigt kraftfulla och klarar av att limma ihop de flesta ämnen.